AKTUÁLIS HÍREINK

Tűzesetek adtak munkát kedden tűzoltóinknak 2024. február 21.

Kigyulladt körülbelül tizenöt köbméter felhalmozott tűzifa egy Jókai úti családi ház udvarán, Bercelen. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az égés megszüntetése után az egység szétpakolta a farakást, majd visszahűtötte az izzó részeket. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a közelben álló gazdasági épületre.

Idén is lesz alkotói pályázat 2024. február 19.

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

A hétvége eseményei 2024. február 19.

Vadat gázolt egy személyautó szombat reggel a 2108-as úton, Acsa és Püspökhatvan között. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában segédkeztek.

Szerdán sem pihentek vármegyénk tűzoltói 2024. február 15.

Száraz fű és felhalmozott hulladék égett szerda délután Érsekvadkerten, a Gépállomás utcában. A tűz kétszáz négyzetméteren égett, és az utcában álló lakóházakat is veszélyeztette. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül megfékezték a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően az épületekre nem terjedt át a tűz.

A hétvége eseményei 2024. február 12.

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. Szirákon kétszer is felcsaptak a lángok a délutáni órákban. Magyargécen fél hektár nádas semmisült meg a tűz következtében. Kazáron összesen tizennyolc hektár bozótos és száraz fű égett le. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap