Hírek aloldal fejlécképe

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Apró vendégekkel teltek meg a tűzoltólaktanyák 2023. május 28.

Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a vármegye tűzoltóságainak kapui megnyíltak a kicsik előtt. Nógrád vármegyében több mint ezren, gyerekek és szüleik, kísérőik érdeklődtek a tűzoltók izgalmas élete iránt.

A heves esőzés adott munkát tegnap vármegyénk tűzoltóinak 2023. május 25.

A nagy mennyiségű csapadék miatt megduzzadt a Csesztve településen átfolyó patak, illetve szerda este kilépett a víz az elvezető-árkokból.

Tudományos interdiszciplináris pályázat 2023. május 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Az alkotói pályázat Nógrád vármegyei győztesei 2023. május 24.

Az idén tizedik alkalommal hirdette meg a katasztrófavédelem által életre hívott Országos Tűzmegelőzési Bizottság az alkotói pályázatát, amelynek címe 2023-ban „A füstérzékelő életet menthet.” volt. A pályázat célja, hogy a fiatalok kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és nem szokványos világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotásokkal lehet bemutatni.

Gépjárműtűzzel és megrongálódott oszlopokkal indult a hét 2023. május 23.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó egy családi ház udvarán hétfő délelőtt Karancslapujtőn, a Rákóczi úton. Mivel az égő jármű a házhoz közel parkolt, ezért a tűz az épületet is veszélyeztette. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át az épületre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Nyitott szertárkapuk 2023. május 22.

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Elhunyt Dósa István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester 2023. május 22.

Életének 69. esztendejében elhunyt Dósa István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a jogelőd Salgótarjáni Tűzoltó-parancsnokság egykori gépkocsivezetője.

Gondokat okozott a heves esőzés Nógrád vármegyében 2023. május 19.

Az elmúlt napok időjárásának köszönhetően több alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Már lehet jelentkezni a TFA-ra 2023. május 18.

Az ország legerősebb tűzoltóinak viadalát 2023. június 23-án Szombathelyen rendezik meg. Jelentkezni június 9-ig van lehetősége a hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltóknak, akik férfi és női kategóriában egyaránt rajthoz állhatnak.

Gyakorlat a levéltárban 2023. május 17.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak hétfő, kedd és szerda reggel Salgótarjánban, a Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Vármegyei Levéltárának épületében.

Baleset a 2-es főúton 2023. május 17.

Frontálisan ütközött két személyautó kedd délután Tolmács közelében, a 2-es számú főút 52-es kilométerénél.

Tűzesetekkel zárult a hét 2023. május 15.

Izzott egy családi ház elektromos kábelének szigetelése vasárnap késő este Litkén, a Borbás Vince úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd a helyszínt biztosították. Az egység átadta a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek, akik levágták az érintett vezetéket és intézkedtek annak cseréjéről.