Hírek aloldal fejlécképe

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Elismerések, elsőtiszti kinevezések 2022. szeptember 23.

A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva a nyári hónapokban és szeptemberben is elismerést vehettek át azok a kollégák, akik bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg. A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszöntötte, akik kerek születésnapjukat ünnepelték. Szeptemberben elsőtiszti kinevezésekre is sor került.

Kigyulladt egy személyautó Salgótarjánban 2022. szeptember 22.

Kigyulladt egy parkoló autó egy családi ház udvarán csütörtök reggel Salgótarjánban, a Kinizsi Pál úton. A tűz a gépkocsi motorterében keletkezett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói miután felfeszítették a motorháztetőt egy vízsugár segítségével eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Bajba jutott kamion és szén-monoxid veszély kedden 2022. szeptember 21.

Az úttestre esett egy kamion zsákos rakománya a kanyarban kedd délután a 2-es főút 45-ös kilométerszelvényénél, Szendehely közelében. Az egyenként másfél tonnás zsákokból kettő borult az útra. A bennük tárolt ipari koromból minimális mennyiség szóródott ki. A rétsági hivatásos tűzoltók egy munkagép segítségével eltávolították a zsákokat az úttestről. A helyszínt átadták a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak. A munkálatok ideje alatt a járműforgalom egy sávon váltakozva, rendőri irányítás mellett haladt.

Sok munkát adott a viharos szél 2022. szeptember 19.

Öt alkalommal avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók vasárnap a viharos szél okozta káreseteknél.

Biztonság napja 2022. szeptember 16.

Egy teljes nap szólt a biztonságról a nógrádi megyeszékhelyen.

Robbanás történt egy családi házban, Jobbágyiban 2022. szeptember 15.

Robbanás történt egy családi házban csütörtök délután Jobbágyiban, a Hunyadi úton.

Bajba jutott eb és árokba sodródott autók 2022. szeptember 15.

Egy nagy testű kutya feje egy kovácsoltvas kerítés elemei közé szorult szerda délután Bátonyterenyén, a Jó szerencsét úton. A helyi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították az állatot, majd helyreállították a kerítést. Az eset során a kutya nem szenvedett sérüléseket.

Álláshirdetés 2022. szeptember 15.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatot hirdet költségvetési osztályvezető munkakörben.

Tűzoltói beavatkozások hétfőn 2022. szeptember 13.

Ráfutásos balesetet szenvedett egy kisteherautó és egy személykocsi tegnap délután Szécsényben, a Varsányi úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben három ember volt érintett, személyi sérülés nem történt. A személyautóban egy édesanya és csecsemőkorú gyermeke utazott. A gyermeket kivizsgálás céljából kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett, egy sávon haladt.

Árokba sodródott autók és viharkárok csütörtökön 2022. szeptember 09.

Letért az útról, az árokba hajtott és tetejére borult egy személyautó csütörtök délután Rétságon, a Rákóczi úton. Az autóban csak a sofőr utazott, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben.

Még nem késő pályázni! 2022. szeptember 08.

Szeptember 28-ig nyújthatják be pályaművüket mindazok, akik a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületét érintő, a pályázati kiírásban szereplő témát választottak és indulnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa által kiírt pályázaton.

Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek 2022. szeptember 08.

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.