Hírek aloldal fejlécképe

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között 2024. április 17.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

A hétvége eseményei 2024. április 15.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős szombat délután Pásztó külterületén, egy erdős részen. Mivel a sérült önerejéből nem tudta elhagyni a baleset helyszínét, ezért a pásztói hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei siettek a segítségére. Az egységek hordágyon, kézi erővel, majd a mentőegyesület terepjárójával szállították a sérültet a műútig, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Autó lángolt Hugyagon 2024. április 11.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy bontás alatt álló személyautó szerda délután Hugyagon, egy Vadvirág úti családi ház udvarán.

Három hónap alatt 68 lakástűz, 1 halott és 9 sérült 2024. április 09.

2024 első negyedévében összesen 68 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Ezekben a tüzekben 9-en sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Elérhető a legújabb katasztrófavédelmi teszt 2024. április 08.

A szeszélyes áprilisban megjelenő interaktív tesztünk az ugyancsak szeszélyes folyóvízi jelenségekkel, és az ilyen helyzetekben fontos magatartási szabályokkal foglalkozik.

A hétvége eseményei 2024. április 08.

Lerakódott égéstermék égett egy társasház kéményében pénteken késő éjjel Balassagyarmaton, a Komjáthy utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó kormot a kéményből, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálja. Személyi sérülés nem történt.

Sok munkájuk akadt kedden a Nógrád vármegyei tűzoltóknak 2024. április 03.

Fa dőlt a vasúti sínekre kedden reggel a 75. számú vasútvonal Berkenye és Magyarkút vasútállomások közötti szakaszán. A rétsági hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével, a tíz méteres akácfát a vasúti sínről eltávolították.

Sok munkával indult a Nógrád vármegyei tűzoltók hete 2024. március 26.

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében hétfő délután Salgótarjánban, a Centrál közben. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a kéményből a lerakódott égésterméket, illetve további beégéseket keresve megbontották a padozatot. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt kéményseprő szakember át nem vizsgálta.

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság 2024. március 25.

Ismertette a 2023-as év során végzett tevékenységét és a 2024-es évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

A hétvége eseményei 2024. március 25.

Kigyulladt egy személyautó szombat délután Sóshartyánban, a Dankó úton. A Magyargéc Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével eloltotta a lángokat. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók visszahűtötték a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Állatmentés és tűzesetek csütörtökön 2024. március 22.

Varjú szorult egy társasházi lakás vízmelegítőjének kéményébe csütörtök délután Bátonyterenyén, az Ózdi úton. A helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték a madarat a kéményből, amely sértetlenül megúszta a kalandot és azonnal elrepült. Mivel elképzelhető volt, hogy a madár fészekalapanyagot halmozott fel az égéstermék-elvezetőbe, ezért az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, ameddig azt egy szakember át nem vizsgálta.

Szerdán is sok munkájuk akadt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak 2024. március 21.

Összeütközött két személyautó szerda délután Bátonyterenyén, a Béke úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben négy ember volt érintett, kettőjüket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap