Hírek aloldal fejlécképe

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

A hétvége eseményei 2024. július 15.

Az árokba hajtott egy személyautó szombat délelőtt Pásztón, a Piactéren. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. A gépkocsit egy daru emelte ki a vízelvezetőből, a munkálatok ideje alatt az egység a helyszínt biztosította. Személyi sérülés nem történt.

Három újonc a Nógrád vármegyei tűzoltók nagy családjában 2024. július 12.

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A százkilenc újonc tűzoltó a szervezet vezetői, valamint a társ- és rendvédelmi szervek képviselői előtt július 11-én tettek fogadalmat.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 12.

Országos szinten száznyolcvanhét, Nógrád vármegyében öt önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói 2024. július 12.

Egy körülbelül két méter mély aknába zuhant egy muflon csütörtök délelőtt Jobbágyiban, a Losonci úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kiemelték a bajba jutott állatot az aknából, amely nem szenvedett sérüléseket az eset során. Az egység egyeztetett a telek tulajdonosával a gödör befedésével kapcsolatban.

98 lakástűz és 10 szén-monoxiddal kapcsolatos káreset történt az idén 2024. július 09.

2024 első félévében 98 lakóépület gyulladt ki Nógrád vármegyében, mindössze eggyel kevesebb, mint 2023 első hat hónapjában. Ebben az időszakban 792 négyzetméternyi épített terület égett le.

Állatmentéssel és viharkárokkal indult a hét 2024. július 09.

Egy használaton kívüli villanypásztorba gabalyodott egy szarvasbika agancsa hétfő délután Kazáron, a Május 1. úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kiszabadították az állatot. A dámvad nem sérült meg az eset során, szabadon engedése után azonnal elszaladt.

Mozgalmas volt tűzoltóink hétvégéje 2024. július 08.

Veszélyesen megdőlt két fenyőfa szombat délelőtt Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos úton. A fák a rendőrség épületét veszélyeztették. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fákat.

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe vasárnaptól péntek éjfélig 2024. július 08.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Textilfeldolgozó műhely égett csütörtökön 2024. július 05.

Tűz ütött ki egy lakóház textilfeldolgozó műhelyként használt, ötven négyzetméteres alapterületű melléképületében csütörtök délelőtt Őrhalomban, a Kossuth úton.

Fesztiválozz okosan! 2024. július 02.

A fesztiválokkal, nagyobb szabású szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos fontos előírások is kiderülnek a katasztrófavédelem legfrissebb, júliusi tesztjéből.

Viharkárokkal és közúti balesettel indult a hét 2024. július 02.

Letért az úttestről és az árokba hajtott egy személyautó hétfő este Litke és Ráróspuszta között. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd egy mezőgazdasági munkagép segítségével kivontatták az árokból. A gépkocsi sofőrje nem sérült meg a baleset során, de a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap