Hírek aloldal fejlécképe

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Melléképületről terjedt át a tűz a családi házra 2022. június 29.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház huszonöt négyzetméteres alapterületű melléképülete Karancslapujtőn, a Kossuth úton szerda délelőtt.

Idén huszonegy önkéntes tűzoltó egyesület kap pénzbeli támogatást megyénkben 2022. június 29.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt 600 millió forint keretösszegű pályázat kapcsán első körben a pénzbeli támogatásokról született döntés.

A hétvége eseményei 2022. június 27.

Frontálisan ütközött két személyautó péntek este Karancsalján, a Rákóczi úton. A balesetben három személy volt érintett, egyikük saját erejéből nem volt képes elhagyni az autót. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók segédkeztek a mentőszolgálat munkatársainak kiemelni a sérültet a roncsból, majd áramtalanították a járműveket. A mentők kórházba szállították a sérültet. A mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Hétfőtől csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás 2022. június 27.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Kigyulladt kisteherautó, kidőlt fák és szabadtéri tüzek szerdán 2022. június 23.

Két esetben riasztották kidőlt fák miatt a Nógrád megyei tűzoltókat tegnap. Salgótarjánban, a Karancs úton a járműforgalmat akadályozta, Karancsalján, a Bartók Béla úton egy ház kerítését és előtetőjét veszélyeztette egy kidőlt fa. Mindkét esetben a salgótarjáni hivatásos tűzoltók távolították el a fákat motoros láncfűrész segítségével.

Félig kivágott fa vált veszélyessé Diósjenőn 2022. június 22.

Egy magánterületen álló fa kivágása közben elszakadt az azt biztosító kötél kedd délelőtt Diósjenőn, a Vörösmarty Mihály utcában.

Autóbaleset, kigyulladt mosógép és szabadtéri tüzek adtak munkát hétfőn megyénk tűzoltóinak 2022. június 21.

Lesodródott az úttestről és árokba hajtott egy személyautó tegnap reggel Pásztón, az Alkotmány úton. Az autóban csak a sofőr utazott, aki önerejéből nem tudta elhagyni a gépkocsit. A helyi hivatásos tűzoltók kiemelték a sérültet és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, majd áramtalanították a járművet. A mentősök kórházba szállították a sérültet.

Egészségnap a tűzoltóságon 2022. június 17.

Egészségnapot szervezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozóinak a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya június 17-én a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Erdő aljnövényzete lángolt csütörtökön 2022. június 17.

Fenyves erdő aljnövényzete égett tizennyolc hektáros területen csütörtök délután Mátraszele és Mizserfa között.

Nógrádba került a vándorserleg 2022. június 16.

Június 14-én és 15-én negyedik alkalommal rendezték meg a közúti veszélyesáru- szállítást ellenőrző állomány országos versenyét. A rendezvény helyszínét a Katasztrófavédelmi Oktatási Központi péceli bázisa biztosította. A kétnapos megméretésen az időjárás mellett elméleti és gyakorlati feladatok állították kihívások elé a résztvevőket.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2022. június 16.

2022-ben kétszáz (köztük öt Nógrád megyei) önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést június 14-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Megjelent a Katasztrófavédelem 80. elektronikus lapszáma 2022. június 15.

Megjelent a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazinjának 80. elektronikus lapszáma.