Hírek aloldal fejlécképe

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Megkezdte a háztetőket a szélvihar 2022. január 18.

A viharos szél egy családi ház tetőszerkezetét megbontotta, a meglazult lemezek a gyalogos forgalmat veszélyeztették tegnap Nógrádmegyerben, a Petőfi utcában.

Tűzesetek a hétvégén 2022. január 17.

Két tűzesethez is riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

Mentőhelikopter vitte el a sérültet 2022. január 17.

Két személyautó ütközött össze péntek délelőtt Kisbágyon határában.

Hatalmas lángokkal égett egy autó 2022. január 14.

Mátramindszenten, a Rákóczi úton égett egy autó csütörtök reggel.

Kedden sem pihentek Nógrád megye tűzoltói 2022. január 12.

Közúti baleset, kigyulladt melléképület és kéménytűz adott munkát tegnap tűzoltóinknak.

Elérhető a kéményseprés 2022. évi társasházi sormunkaterve 2022. január 10.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette az idei évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését.

Kigyulladt kazánházhoz és kisebb tüzekhez siettek a hétvégén megyénk tűzoltói 2022. január 10.

Tűz keletkezett egy családi házban a salgótarjáni Rózsafa úton szombat reggel. Az épület kazánházában papír és fa hulladék égett. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az utómunkálatok során a ház kéményében lerakódott korom is begyulladt. A kint lévő egységek kitisztították a kéményt, az izzást megszüntették. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak.

Tavaly is több ember életét követelték a lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezés 2022. január 07.

2021-ben összesen 228 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit Nógrád megyében, csak a negyedik negyedévben 67 alkalommal. Az év folyamán 2350 négyzetméternyi otthon égett le megyénkben, ez kilenc teniszpálya méreténél is nagyobb terület. A lakástüzekben négy ember vesztette életét. A tűzoltók hét ember életét mentették meg, 10 ember szerzett kisebb-nagyobb sérüléseket, többségük füstmérgezés miatt. Legutóbb december hetedikén követelt emberéletet a tűz Nógrád megyében. A lángok Kétbodonyban, egy Rákóczi úti családi házban csaptak fel. Az esethez nyolc tűzoltó két járművel érkezett a helyszínre, az épületben tartózkodó férfit addigra a szomszédok kihozták az épületből. Hiába a szomszédok gyors segítsége, a füstmérgezést szenvedett férfi életét már nem lehetett megmenteni.

Elakadt kukásautóhoz és kéménytűzhöz is vonultak tegnap a Nógrád megyei tűzoltók 2022. január 05.

Lecsúszott az úttestről egy hulladékszállító gépjármű Csesztvén, a Kossuth Lajos úton tegnap délután, a kocsi egyik oldala megsüllyedt. Az elakadt jármű teljesen elzárta az utat. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kiszabadították az autót. A mentésbe két munkagép és egy kamionmentő is bekapcsolódott.

Tesztelje tudását 2022-ben is! 2022. január 03.

Elkészült az év első tűzvédelmi tesztje. A tizenkilencedik online tudáspróba elsősorban az otthonok tűzvédelmével foglalkozik.

Kigyulladt egy autó Rétságon 2021. december 30.

Kigyulladt egy személyautó motortere Rétságon, a Jókai utcában tegnap délelőtt. A lángok az utastér egy részére is átterjedtek. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Két helyen jeleztek a szén-monoxid-érzékelők 2021. december 29.

Kedd reggel és este is szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat.