Current Page aloldal fejlécképe

nograd.katasztrofavedelem.hu közlemények

Közlemény a küszöbérték alatti üzemek, veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és létfontosságú rendszerelemek üzemeltetői, valamint a veszélyes áruszállítást végzők részére 2020 02 04
2020. február 04.

Közlemény a küszöbérték alatti üzemek és veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek üzemeltetői részére 20191202
2019. december 02.

Közlemény a veszélyes áru szállítással foglalkozó vállalkozások részére 20191202
2019. december 02.

Közlemény a létfontosságú rendszerek és rendszerelemek üzemeltetői részére 20191202
2019. december 02.

SAJTÓMEGHÍVÓ Szent Flórián napi ünnepi állománygyűlésre
2019. április 29.

Május 4. Szent Flórián, a Tűzoltók Védőszentjének napja, ennek tiszteletére ünnepi állománygyűlést tart a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án. Az ünnepség keretében Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató átadja az Év Balassagyarmati és Salgótarjáni tűzoltója elismerést, az Év tiszteletbeli tűzoltója címet, emellett további elismerések átadására is sor kerül. Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzzák az épület homlokzatán elhelyezett Szent Flórián szobrot.

Ismét tűzgyújtási tilalmat rendeltek el!
2019. március 26.

Március huszonhatodikai hatállyal ismét elrendelte Nógrád megyére vonatkozóan a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága.

Szabadtéri tűzesetek megelőzése
2019. február 21.

Az elmúlt napok csapadékmentes és enyhe időjárása miatt egyre többen kezdenek neki kerti munkáknak, emiatt az ország és szűkebb hazánk számos pontján gyulladt meg az aljnövényzet. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. A szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.

Fókuszban a társasházak tűzvédelme
2018. november 02.

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

A katasztrófavédelem közérdekű közleménye
2018. október 30.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közérdekű közleménye a nem rendszeres hulladékszállítás szabályairól és az ennek során eljáró állami szervek kijelöléséről szóló 292/2013. (VII. 26.) Korm. rendelet 8. § (1) előírása alapján

Előzzük meg a tűzeseteket, sérüléseket Mindenszentek idején is!
2018. október 29.

November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okoz tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz.

Mindent az avarégetésről!
2018. október 25.

Az ősz és a hűvös idő beálltával egyidejűleg a legtöbb lombhullató növény megválik levélkoronájától, és sajnos még mindig sokan vannak olyanok, akik a komposztálás helyett az égetést választják a lehullott falevelek megsemmisítésére. Sokan nem tudják azonban, hogy a belterületi ingatlanokon keletkezett hulladék szabadtéri égetése TILOS – pontosabban kizárólag az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet.

Halálos közlekedési baleset Szécsény és Nagylóc között
2018. október 10.

Egy kisbusz és egy kisteherautó ütközött szerdán a délelőtti órákban a 2122-es számú közút Szécsény és Nagylóc közötti szakaszán.