Nógrád VMKI salgótarjáni épületei energetikai fejlesztésének előkészítése 2023. december 6.

2023. december 15. 08:19

Európai uniós forrásból elkészültek a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság salgótarjáni épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00055 azonosító számú, Nógrád VMKI salgótarjáni épületei energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 19 853 545 forintból valósult meg.

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 19 853 545 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

A beruházásról bővebben a nograd.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Kapás Márton tűzoltó főhadnagytól, a (+36-30) 974-3459-es telefonszámon.

Budapest, 2023. december 6.

Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap