Ez a hétvége sem a pihenésről szólt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak

2024. szeptember 02. 10:47

Letért az úttestről és az árokba hajtott egy személyautó szombat délután Diósjenő külterületén. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A gépkocsit egy daru emelte ki az árokból. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű égett körülbelül másfél hektáros területen szombat délután Ecsegen, a Dankó úton. A tűz több lakóházat is veszélyeztetett. A pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei két vízsugár és négy puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át az épületekre. 

Lehasadt és az úttest felett lógott, ezáltal a járműforgalmat veszélyeztette egy faág vasárnap délelőtt Balassagyarmaton, a Patvarci utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyessé vált ágat.

Összeütközött két személyautó vasárnap este a 22-es főúton, Salgótarján közelében. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a helyszínt biztosították, valamint a forgalom irányításában segédkeztek. Az eset során nem sérült meg senki.

Megrongálódott egy lakatlan épület gázvezetéke vasárnap délután Nagylócon, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A sérült vezetékből gáz szivárgott. A szécsényi hivatásos tűzoltók ideiglenesen elzárták az érintett csövet, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak.

Menet közben kigyulladt egy személyautó vasárnap este Mátraszőlősön, a Forrás utcában. A járműnek a motortere és részben az utastere égett. A pásztói hivatásos tűzoltók vízsugarak segítségével megfékezték a lángokat, majd letolták az úttestről az autót. A jármű sofőrje időben el tudta hagyni a gépkocsit, személyi sérülés nem történt.

Három alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat vasárnap. Patakon, a Petőfi utcában körülbelül ötszáz négyzetméteres területen égett száraz fű és bozótos. A lángok több lakóházat veszélyeztettek. A rétsági hivatásos és az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók fékezték meg a tüzet. Őrhalom és Nógrádmarcal között hét hektáron pusztítottak a lángok. Az oltási munkálatokat a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, az Ipoly-völgyi Különleges Mentők, valamint a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók végezték. Bujákon, a Kereszt úton hatszáz négyzetméteren égett a bozótos. A pásztói hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Fotók: Balassagyarmat HTP

           Sáfrány Szilárd tű. főtörzsőrmester – Pásztó HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap