Lakástűzzel indult a hét

2024. július 16. 09:09

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop hétfő reggel Kazáron, a Május 1. úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel közösen, heveder segítségével ideiglenesen rögzítették az oszlopot, cseréjéről a szolgáltató munkatársai intézkedtek.

Tűz ütött ki egy családi házban hétfő délelőtt Mátraszőlősön, a Fő úton. A száz négyzetméteres épület konyhájában keletkezett a tűz, a lángok nem terjedtek át más helyiségre. A pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével eloltották a tüzet, majd átszellőztették az ingatlant. A ház három lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak hétfőn. A reggeli órákban Salgótarjánban, az Orgona úton egy elektromos vezetéket szakított át egy faág. A helyi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel közösen eltávolították a növényi részeket az érintett vezetékszakaszról. Délelőtt Szuhán, a Gombás-tónál egy melléképületet veszélyeztetett egy lehasadt ág. Itt a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Fotók: Erdélyi Attila tű. törzsőrmester – Pásztó HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap