Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói

2024. július 12. 09:32

Egy körülbelül két méter mély aknába zuhant egy muflon csütörtök délelőtt Jobbágyiban, a Losonci úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kiemelték a bajba jutott állatot az aknából, amely nem szenvedett sérüléseket az eset során. Az egység egyeztetett a telek tulajdonosával a gödör befedésével kapcsolatban.

Füstölni kezdett egy kisbusz csütörtök délelőtt Salgótarjánban, a Baglyasi úton. A helyi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a füstölést műszaki meghibásodás okozta, ezután áramtalanították a járművet. Az eset során motorolaj és hűtővíz került az úttestre, az egység felitatta a kifolyt olajat. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két mikrobusz csütörtök délután a Pásztót és a 21-es főutat összekötő útszakaszon. Az ütközés hatására az egyik kisbusz az árokba sodródott. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Az eset során nem sérült meg senki.

Tizenegyszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a viharos időjárás okozta károk miatt csütörtökön. Az egységek négy helyszínen avatkoztak be Bátonyterenyén lehasadt faágak és veszélyesen megdőlt fák miatt. Nógrádszakálon, a Petőfi úton egy családi ház kerítését és egy telefonfülkét rongált meg egy kidőlt fa, a Rózsadomb úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg az erős szél. Ilinyben egy villanyoszlopot döntött ki egy fa, illetve a település temetőjében több sírhelyet megrongált egy másik. Kidőlt fák adtak munkát az egységeknek továbbá Salgótarjánban, Cereden, Nagyorosziban és Hugyagon. A vármegye hivatásos tűzoltói, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei vettek részt a károk felszámolásában. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Fotók: Balassagyarmat HTP; Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap