Mozgalmas volt tűzoltóink hétvégéje

2024. július 08. 09:32

Veszélyesen megdőlt két fenyőfa szombat délelőtt Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos úton. A fák a rendőrség épületét veszélyeztették. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fákat.

A járdára és az úttestre hasadt egy faág szombat délután Balassagyarmaton, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Összeütközött két személyautó szombat délután a 22-es főúton, Dejtár közelében. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket. A beavatkozás félpályás útlezárás mellett zajlott. A mentőszolgálat munkatársai a baleset egyik résztvevőjét kórházba szállították.

Megsérült egy túrázó vasárnap délelőtt Drégelypalánk közelében, a Börzsöny egyik túraútvonalán. A kiránduló sérülése miatt saját erejéből nem tudta elhagyni az erdőt. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők önkéntesei hordágy segítségével elvitték a sérültet a műútig és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Összeütközött egy motoros és egy személyautó vasárnap délelőtt a Salgótarjánt és Kazárt összekötő 23117-es számú úton. A baleset során a motoros a gépkocsi alá szorult. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók pneumatikus emelőpárna segítségével kiemelték a sérültet a jármű alól és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A motorost mentőhelikopter szállította kórházba. Mivel nagy mennyiségű üzemanyag folyt az úttestre a közútkezelő munkatársai is beavatkoztak. 

Búzatábla égett körülbelül kétszáz négyzetméteren vasárnap este Patak külterületén, a 2202-es számú út mellett. A rétsági hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével, rövid időn belül megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Lábsérülést szenvedett egy kiránduló vasárnap este Karancsalja külterületén. A bajbajutottat a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy terepjáróval levitték a mentőautóig. A mentősök kórházba szállították a túrázót.

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres alapterületű melléképületben hétfő hajnalban Salgótarjánban, a Salgó úton. Az ingatlan egyik helyisége és a tetőszerkezete károsodott a tűz során. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap