Viharkárokkal és közúti balesettel indult a hét

2024. július 02. 09:49

Letért az úttestről és az árokba hajtott egy személyautó hétfő este Litke és Ráróspuszta között. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd egy mezőgazdasági munkagép segítségével kivontatták az árokból. A gépkocsi sofőrje nem sérült meg a baleset során, de a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Összehordott szemét égett hétfő este Nógrádszakálon, a Palóc és a Nefelejcs utca közötti, körülbelül százötven négyzetméteres területen. A szécsényi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Négy alkalommal avatkoztak be a Nógrád vármegyei tűzoltók az előző éjszakai vihar miatt hétfőn. Nógrád településen, a Rákóczi utcában egy családi ház kerítését és távközlési vezetékeket rongált meg egy kidőlt fa. A váci hivatásos tűzoltók és a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai számolták fel a károkat. Diósjenőn két helyre is riasztották a tűzoltókat. A Kossuth utcában egy családi ház tetejére dőlt egy fa. Itt a rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei távolították el a növényi részeket. Bátonyterenyén, az Ózdi úton a gyalogosforgalmat veszélyeztette több lehasadt, magasban lógó faág. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Fotók: Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap