A hétvége eseményei

2024. július 01. 09:30

Felhalmozott szemét és bútorok égtek szombat éjjel egy Déryné úti társasház második emeleti lakásának erkélyén, Salgótarjánban. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz az épület további lakásaira nem terjedt át. A tűz hatására az érintett lakás nyílászárói és a bent található berendezési tárgyak is károsodtak. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres családi ház szombat éjjel Béren, a Kossuth úton. A lángok a szomszéd ház melléképületére is átterjedtek, a melléképület gerendái kis mértékben megégtek. A berceli, az aszódi és a hatvani hivatásos tűzoltók négy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, az oltási munkálatok során a ház tetőszerkezetét is megbontották. Az egységek a melléképületből kivittek egy szén-dioxid gázpalackot, amely nem érintkezett a lángokkal. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó vasárnap délután a Pásztót és Tart összekötő 24105-ös számú úton. Az egyik gépkocsi utasa saját erejéből nem tudta elhagyni az autót. A pásztói hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat szakembereivel közösen kiemelték a sérültet a roncsból, akit a mentők kórházba szállítottak. Az egység ezután áramtalanította a járműveket.

Letért az úttestről és egy távközlési oszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap éjjel Kishartyánban, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A gépkocsi három utasát kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Tizenkétszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat az éjszakai vihar miatt vasárnap éjjel és hétfőn hajnalban. Minden esetben úttestre dőlt fák adtak munkát az egységeknek. A vármegye hét településén volt szükség a károk felszámolására, a legtöbbször Érsekvadkerten avatkoztak be a tűzoltók. A forgalmi akadályokat a balassagyarmati, a rétsági és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentők és az Érsekvadkert Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület Önkéntesei szüntették meg. Személyi sérülés egyik eset során sem történt. A munkálatok hétfő reggel is folytatódnak.

Fotók: Bercel KvŐ, Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap