A Nógrád vármegyei focisták idén a legjobbak

2024. június 13. 08:06

Tizenhét csapat, vagyis százhetven focista gyűlt össze szerda reggel a Szeged melletti Algyő településen. Ide várták a szervezők azokat a tűzoltócsapatokat, amelyek a BM OKF által kiírt kispályás labdarúgó bajnokságra neveztek. Ilyen tornát 2022-ben rendeztek utoljára, akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei focisták bizonyultak a legjobbnak, így sok csapat őket tekintette a legerősebb ellenfélnek.

Az algyői műfüves pálya kezdetben csalogató napsütésben várta a játékosokat. A csoportmérkőzések egymást követték a négy szektorra osztott pályán, amelynek mindegyik szegletében nagy csatát vívtak a focisták a továbbjutásért. Minden csoportból az első kettő ment a legjobb nyolc közé, ahol az ellenfelek mellett már a szakadó esővel is meg kellett birkózniuk. A lelkesedés nem hagyott alább, talán csak a lelkes szurkolók száma csökkent a felhőszakadásban.  

Sem a játékosok, sem az égiek nem adták fel a délután folyamán. Az átázott pályán, egyre erősödő esőben zajlottak azok a meccsek, amelyek legjobbjai a kétszer tíz perces játékidő végén a döntőben találták magukat. 

A mindent eldöntő, végső mérkőzésen a Nógrád Vármegyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság focistái csaptak össze egymással, a meccs a nógrádi csapat győzelmét hozta. 

A döntő mérkőzés legeredményesebb játékosának járó főigazgatói különdíjat Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester, a Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át.

A díjakat Ördög István tűzoltó ezredes, a BM OKF Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezetője, Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Rókus Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese adta át. 

 

Helyezések:

Első helyezett: Nógrád VMKI

Második helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg VMKI

Harmadik helyezett: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI

Negyedik helyezett: Baranya VMKI

Ötödik helyezett: Veszprém VMKI

Hatodik helyezett: Békés VMKI

Hetedik helyezett: Bács-Kiskun VMKI

Nyolcadik helyezett: Győr-Moson-Sopron VMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap