Folyamatosan érkeznek a bejelentések a vihar okozta károk miatt

2024. június 10. 15:20

Vasárnap éjjel óta több, mint kétszáz eseménynél avatkoztak be a Nógrád vármegyei tűzoltók. A legtöbb esetben kidőlt fák és lehasadt faágak adtak munkát tűzoltóinknak. A vihar során több épület károsodott különböző mértékben, volt ahol az ablakok törtek be, máshol a tetőszerkezetet bontotta meg a heves szél. A kidőlt fák több helyen villamos- és távközlési vezetékeket szakítottak át, több épület kerítését is megrongálták.

A vármegye huszonnyolc településén volt eddig szükség a tűzoltók segítségére, a legtöbb kárt a Bátonyterenyei járás területén okozta a vihar. 

Bátonyterenyén, az Ózdi úton egy családi házra dőlt egy körülbelül huszonöt méter magas fa, amely megrongálta a ház tetőszerkezetét is, a Jó Szerencsét úton egy ház garázsára dőlt egy másik fa. A város Abonyi útján egy melléképületre zuhant egy kidőlt fa, itt a bejelentő kutyája is beszorult a növény alá. A hivatásos egységek motoros láncfűrészek segítségével szabadították ki az állatot. 

Az események során eddig senkinek sem kellett elhagynia az otthonát. A vármegye hivatásos és önkéntes egységei jelenleg is folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap