A viharos időjárás adott munkát tűzoltóinknak a hétvégén

2024. június 03. 09:39

Felgyűlt az esővíz egy Medves körúti, négy emeletes társasház tetején szombat délelőtt Salgótarjánban. A város hivatásos tűzoltói az eldugult csapadékvíz-elvezetők szabaddá tételével eltávolították a tetőről a csaknem tíz centiméter mély vizet.

Letért az úttestről és egy fának ütközött egy személyautó vasárnap este a 2202-es számú úton, Horpács és Borsosberény között. Az ütközés hatásra több fa az úttestre dőlt. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd eltávolították az úttestről a növényi részeket. A gépkocsi két utasát kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A munkálatok teljes útlezárás mellett zajlottak.

Két alkalommal riasztották a salgótarjáni tűzoltókat a viharos erejű szél miatt vasárnap. Délután Salgótarjánban, egy Budapesti úti társasház oldalán lévő óriásplakátokat tépázta meg. A félig leszakadt plakátok egy távközlési vezetékre csavarodtak, valamint a gyalogosforgalmat veszélyeztették. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer segítségével eltávolították azokat. A délelőtti órákban három nagy méretű fa dőlt egy épületre Salgótarjánban, a Camping úton. A kidőlt fák károsították az épület tetőszerkezetét is. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével eltávolították az épületről a növényi részeket, illetve a házat veszélyeztető többi fát is. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap