Mozgalmas napjuk volt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak

2024. május 31. 09:20

Összeütközött két személyautó csütörtök délelőtt a 2127-es számú úton, Csécse közelében. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Jelentős mennyiségű törmelék borította az úttestet, a közút szakemberei is a helyszínen voltak. Az egyik gépkocsi utasát kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Kigyulladt egy bontás alatt álló személyautó csütörtök délelőtt egy Petőfi úti családi ház udvarán Salgótarjánban. A helyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egység gyors beavatkozásának köszönhetően az épületre nem terjedt át a tűz. Az eset során nem sérült meg senki.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó csütörtök este a 22-es főúton, Szécsény közelében. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, nem tudta elhagyni a roncsot. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei feszítővágó segítségével kiszabadították a sérültet az autóból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egységek ezután áramtalanították a járművet.

Kigyulladt egy személyautó motortere csütörtök este Balassagyarmaton, egy Szügyi úti benzinkút területén. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei két tűzoltó készülékkel eloltották a lángokat. Az egységek ezután visszahűtötték a jármű motorterét. A töltőállomásra nem terjedtek át a lángok, személyi sérülés nem történt.

Nógrád vármegye két településén adott munkát a tűzoltóknak a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső csütörtökön. Herencsényben az elvezető árkokból kilépő víz elárasztotta a település Szabadság és Szécsényi útját. A berceli hivatásos tűzoltók és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megtisztították az árkok átereszeit, szabad utat biztosítva ezzel a csapadékvíznek. Cserhátsurányban a Nagy-patak a heves esőzés hatására kilépett a medréből és elöntötte a Rákóczi utat, valamint az utcában álló két családi ház kertjét. A víz az épületekbe nem hatolt be. A rétsági és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a település polgármesterével és ötven lakójával közösen, homokzsákok kihelyezésével védték az épületeket. Az egységek szivattyúk segítségével távolították el a csapadékvizet a veszélyeztetett területekről. A két település egyikén sem kellett elhagynia az otthonát senkinek, személyi sérülés nem történt.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap