A hétvége eseményei

2024. május 27. 10:23

Visszaáramlott a füst pénteken késő éjjel egy Ady Endre úti családi ház kéményéből, Bátonyterenyén. A helyi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a visszaáramlás oka az volt, hogy a kéményben nagy mennyiségű korom és kátrány rakódott le, amely át is izzott. Az egység eltávolította az égéstermék-elvezetőből az izzó részeket, majd felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, amíg azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Betonszegélynek ütközött egy személyautó szombat reggel Pásztón, a Mátraszőlősi utcában. Az ütközés hatására kitört a jármű egyik kereke. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében segédkeztek. Az eset során nem sérült meg senki.

Összeütközött két személyautó szombat este Rétságon, a Rákóczi úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kigyulladt egy vendégház huszonnégy négyzetméteres, fa szerkezetű melléképülete szombat éjjel Szuhán, a Kossuth úton. A szaunaként üzemelő melléképület lángjait a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tűz nem terjedt át a főépületre, személyi sérülés nem történt.

Kétszer riasztották kidőlt fákhoz a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. Délelőtt Diósjenőn, a Tulipán utcában dőlt egy fa az úttestre, illetve elektromos vezetékekre. A rétsági hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az úttestről a növényi részeket. Az esti órákban Somoskőújfalun, az Ifjúság úton dőlt egy fa egy családi ház kerítésére. Itt a salgótarjáni hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Kiesett a fészkéből egy madárfióka vasárnap délelőtt Salgótarjánban, az Úttörők útján. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói sértetlenül visszahelyezték fészkébe a fiókát, majd átadták a helyszínt a Bükki Nemzeti Park szakemberének.

Csőtörés miatt ömlött a víz egy társasházi lakásból vasárnap este Salgótarjánban, a Gorkij körúton. Mivel a lakók nem tartózkodtak otthon, ezért a ház közös képviselője a tűzoltók segítségét kérte a bejutáshoz. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével bejutottak a harmadik emeleti lakás egyik nyitott ablakán és elzárták az érintett vezetékszakaszt. 

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap