Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink

2024. április 25. 08:09

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében. A személyautó egyik utasa nem tudta önerejéből elhagyni a roncsot. A rétsági hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították a sérültet az autóból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység ezután áramtalanította a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében le volt zárva az érintett útszakasz.

Lerakódott korom és kátrány égett szerda délután egy Alkotmány úti családi ház kéményében, Bátonyterenyén. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta.

Egy fa dőlt az úttestre szerda este a 2115-ös számú úton, Alsópetény és Nézsa között. A berceli hivatásos tűzoltók és a Nézsai Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület önkéntesei motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát az úttestről, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Fotók: Balassagyarmat HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap