A hétvége eseményei

2024. április 15. 09:34

Balesetet szenvedett egy siklóernyős szombat délután Pásztó külterületén, egy erdős részen. Mivel a sérült önerejéből nem tudta elhagyni a baleset helyszínét, ezért a pásztói hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei siettek a segítségére. Az egységek hordágyon, kézi erővel, majd a mentőegyesület terepjárójával szállították a sérültet a műútig, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen szombat este Nemtiben, a 23-as főút mellett. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet.

Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz vasárnap délelőtt Salgótarjánban, a Makarenkó úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrség és az áramszolgáltató szakembereinek. Pár órával később Balassagyarmaton, a Rózsavölgyi Márk utcában ütközött villanyoszlopnak egy személyautó. Az ütközés hatására kettétört és megdőlt az oszlop, a gépkocsi az árokba sodródott. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kiemelték az árokból az autót. 

Nádas égett körülbelül egy hektáros területen vasárnap délelőtt a 23-as főút mellett, Nemti külterületén. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat.

Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben vasárnap késő éjjel Salgótarjánban, az Acélgyári úton. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet.

Képek: Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap