A hétvége eseményei

2024. április 08. 09:51

Lerakódott égéstermék égett egy társasház kéményében pénteken késő éjjel Balassagyarmaton, a Komjáthy utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó kormot a kéményből, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálja. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és nádas égett körülbelül száz négyzetméteres területen szombat este Bátonyterenyén, a Kúria úton. A város hivatásos tűzoltói puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Tűz keletkezett egy toronyházban szombat este Salgótarjánban, az Erzsébet téren. Az épület tizenkettedik emeletén a szemétledobó gyulladt ki. A tűzesethez harminchárom tűzoltó érkezett tíz járművel. Az egységek eloltották az égő hulladékot, majd újra szabaddá tették az eldugult szemétledobót. Az épület lakóinak nem kellett elhagyniuk otthonukat, de a lépcsőház teljes átszellőztetéséig elzárkózást rendeltek el a ház százharminchét lakójának. Az eset során nem sérült meg senki.

Gázszivárgás miatt felrobbant egy két emeletes, száz négyzetméteres alapterületű faház szombaton késő éjjel Szécsényben, a helyi kavicsbányató közelében. A robbanás hatására az épület több fala is kidőlt. A helyi hivatásos tűzoltók a házban talált két gázpalackot elzárták, majd kivitték az épületből. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak. 

Út szélén parkoló gépkocsiknak ütközött egy személyautó vasárnap hajnalban Egyházasgergén, a Dózsa György úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megtisztították az úttestet a törmeléktől. Az érintett autó sofőrjét kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Tizenöt darab szalmabála égett vasárnap este Endrefalva és Szalmatercs között egy legelőn. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy munkagép bevonása mellett eloltották a bálákat. Az eset során nem sérült meg senki.

Fotók: Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap