Sok munkájuk akadt kedden a Nógrád vármegyei tűzoltóknak

2024. április 03. 10:19

Fa dőlt a vasúti sínekre kedden reggel a 75. számú vasútvonal Berkenye és Magyarkút vasútállomások közötti szakaszán. A rétsági hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével, a tíz méteres akácfát a vasúti sínről eltávolították.

Egy személyautó borult árokba kedd reggel Ludányhalásziban, a Szent István úton. A tűzoltók kiérkezése előtt a sérültet kisegítették a járműből. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A baleset során egy fő súlyos sérülést szenvedett, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

Fa dőlt a közúton haladó tehergépkocsira Balassagyarmat és Őrhalom között a 22.számú főúton kedden délelőtt. A balassagyarmati hivatásos és a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével a fát eltávolították az úttestről. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Fa dőlt a vasúti sínekre kedden délelőtt a 75.számú vasútvonal Borsosberény és Nagyoroszi vasútállomások közötti szakaszán.  A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a tíz méteres fát eltávolították a vasúti sínről.

 Húsz centiméter átmérőjű fűzfaág lehasadt és az úttestre esett Csesztve külterületén, a Galibapuszta felé vezető úton, kedden délelőtt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével az ágat eltávolították.

Etetőgép hátsó része és motortere égett kedden délelőtt Mátramindszenten. A bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese két gyorsbeavatkozó sugárral a tüzet eloltották.

Cserepeket fújt le a szél egy családi ház tetőszerkezetéről kedden délelőtt Diósjenőn, a Csokonai utcában. A rétsági hivatásos és a diósjenői önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és dugólétra segítségével, egy négyzetméter felületen a cserepeket visszahelyezték a tetőre.

Tizenöt méteres nyárfa dőlt az úttestre kedd délután Romhányban a 2117. számú úton. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével fát eltávolították.

Elszabadult egy szikladarab a meredek hegyoldalon, amit egy fa állított meg Szuhán, a Malom úton kedd délután. Az egy tonnás szikladarab lakóházat, gépjárművet, közműveket és a gyalogos forgalmat is veszélyeztette. A bátonyterenyei és egri hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett, kéziszerszámokkal a szikladarabot kisebb darabokra bontották és lejuttatták a hegyoldal aljára.

Indexkép: Pálkerti Csaba tű. főtörzszászlós Bátonyterenye Katasztrófavédelmi Őrs

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap