Sok munkával indult a Nógrád vármegyei tűzoltók hete

2024. március 26. 08:47

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében hétfő délután Salgótarjánban, a Centrál közben. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a kéményből a lerakódott égésterméket, illetve további beégéseket keresve megbontották a padozatot. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt kéményseprő szakember át nem vizsgálta.

Összeütközött három személyautó hétfő délután Karancsságon, a Palóc út és a Kossuth út kereszteződésében. Az ütközés hatására két gépkocsi az árokba sodródott. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Kisherceg Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt biztosították. 

Lesodródott az útról és a vízelvezető árokba hajtott egy személyautó hétfő este Salgótarjánban, a Csokonai úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az egység kiérkezésekor nem tartózkodott senki a gépkocsi közelében.

Száraz fű égett négyszáz négyzetméteren hétfő délután egy Dudáska dűlői családi ház kertjében, Szügyben. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkénteseinek kiérkezése előtt a tulajdonos eloltotta a lángokat. Az egységek az izzó kerítésoszlopokat oltották el.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő este egy Baross Gábor utcai családi házban, Balassagyarmaton. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Az egység mérései kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a fürdőszobában üzemelő vízmelegítő közelében, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a készüléket ameddig azt szakember át nem vizsgálta. A tűzoltók átadták a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak.

Fotók: Szécsény KvŐ

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap