Állatmentés és tűzesetek csütörtökön

2024. március 22. 08:43

Varjú szorult egy társasházi lakás vízmelegítőjének kéményébe csütörtök délután Bátonyterenyén, az Ózdi úton. A helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték a madarat a kéményből, amely sértetlenül megúszta a kalandot és azonnal elrepült. Mivel elképzelhető volt, hogy a madár fészekalapanyagot halmozott fel az égéstermék-elvezetőbe, ezért az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, ameddig azt egy szakember át nem vizsgálta.

Kigyulladt körülbelül negyven darab szalmabála csütörtök délelőtt Bátonyterenyén, a Bányász út közelében. A tűz a környező száraz füves területre is átterjedt. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók egy munkagép bevonásával, több vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Háromszor kellett beavatkozniuk szabadtéri tüzek miatt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak csütörtökön. Sóshartyánban egy lakóépület közvetlen közelében lángolt összehordott szemét és száraz fű körülbelül hetven négyzetméteren. Kazáron kétszer is felcsaptak a lángok tegnap. Itt összesen másfél hektáros területen égett nádas és száraz fű, a tűz egy fatelepet veszélyeztetett. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át sem az épületre, sem a fatelepre. 

Kigyulladt egy személyautó csütörtök este Dejtáron, a Lőrinci úton. A járműnek a motortere égett, a tűz az utastér egy részére is átterjedt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a roncsot. Az eset során nem sérült meg senki.

Fotók: Hulitka László tű. hadnagy – Salgótarján HTP

            Balassagyarmat HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap