Szerdán is sok munkájuk akadt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak

2024. március 21. 08:51

Összeütközött két személyautó szerda délután Bátonyterenyén, a Béke úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben négy ember volt érintett, kettőjüket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Lerakódott korom égett szerda délután Bercelen, egy Széchenyi István úti családi ház kéményében. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az égéstermék-elvezetőből az izzó részeket, majd értesítették a kéményseprőszerv munkatársait. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Hasonló eset miatt riasztották este a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat. Dorogházán, egy Dózsa György úti családi ház kéményében lévő korom gyulladt meg. Az egység eltávolította a kéményből az izzó kormot, majd felhívta a lakó figyelmét, hogy ne használja az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta.

Összehordott hulladék égett szerda késő este egy körülbelül százhúsz négyzetméteres családi ház közelében Mátraverebélyben, a Vasút úton. A lángok a ház tetőszerkezetére is átterjedtek és nyolc négyzetméteren pusztítottak. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vízsugarak segítségével eloltották a tüzet. Az oltási munkálatok során az egység a ház tetőszerkezetét is megbontotta. Az eset során nem sérült meg senki.

Nyolc alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szerdán. A lángok Bátonyterenyén, Magyargécen, Szátokon, Pásztón és Mátraszelén csaptak fel. Mátraszelén kétszer, Bátonyterenyén háromszor kellett beavatkozniuk tegnap a tűzoltóknak. Magyargécen egy kilenc négyzetméteres, romos épület tetőszerkezetére is átterjedtek a lángok. A vármegye hivatásos tűzoltói vízsugarak, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével számolták fel a tűzeseteket. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Fotók: Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap