Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából

2024. március 04. 11:53

Ünnepélyes megemlékezést tartott a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

A megemlékezést Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, tűzoltósági főtanácsos nyitotta meg. Beszédében kitért arra, hogy fontosak az ünnepeink megtartása, az emlékezés azokra az eseményekre, hősökre, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

Faragó Sándor tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő ünnepi beszédében méltatta a polgári védelem jelentőségét a káresemények felszámolásában, amelyek a környezeti állapotok hangsúlyos leromlása, a klímaváltozás hatásainak következtében, valamint a technológia fejlődéssel együtt járó civilizációs katasztrófák miatt következnek be.

Az ünnepség zárásaként a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, Antal István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes és Téglás Krisztina tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes koszorúzta meg az igazgatóság épületének homlokzatán elhelyezett emléktáblát. Utánuk a Nógrád Megyei Polgári Védelmi, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület nevében Faragó Sándor tűzoltó alezredes, elnök, Juhász László tűzoltó alezredes, szakmai titkár és Cser Tamás Sándor tűzoltó alezredes társadalmi titkár helyezte el az emlékezés koszorúját.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. Magyarországon immár harminckét éve emlékeznek meg erről az eseményről, vagyis azok előtt az emberbaráti feladatok előtt tiszteleg a szakma, amelyekkel a lakosságot a háborús cselekedetektől, a katasztrófák következményeitől óvják meg.

Fotók: Molnár Adrienn tű. hadnagy NVMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap