Tűzesetek adtak munkát kedden tűzoltóinknak

2024. február 21. 07:53

Kigyulladt körülbelül tizenöt köbméter felhalmozott tűzifa egy Jókai úti családi ház udvarán, Bercelen. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az égés megszüntetése után az egység szétpakolta a farakást, majd visszahűtötte az izzó részeket. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a közelben álló gazdasági épületre.

Lerakódott korom égett egy Búzavirág utcai családi ház kéményében kedd délután Rétságon. A helyi hivatásos tűzoltók és a Rétsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították a kéményből az izzó részeket. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta.


Kétszer kellett szabadtéri tüzeknél beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak kedden. Bátonyterenyén, a Béke úton ötven, Rimócon, a Magashegyi utcában száz négyzetméteres területen égett a száraz fű. A bátonyterenyei és a szécsényi hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Indexkép: Bercel KvŐ

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap