Szerdán sem pihentek vármegyénk tűzoltói

2024. február 15. 09:03

Száraz fű és felhalmozott hulladék égett szerda délután Érsekvadkerten, a Gépállomás utcában. A tűz kétszáz négyzetméteren égett, és az utcában álló lakóházakat is veszélyeztette. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül megfékezték a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően az épületekre nem terjedt át a tűz.

Visszaáramlott a füst egy Ady Endre úti családi ház lakóterébe szerda este Taron. A pásztói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a házban üzemelő kazánhoz csatlakoztatott kéményt, és megállapították, hogy a visszaáramlást a kémény eldugulása okozza. Az egység eltávolította a lerakódott kormot és kátrányt, majd felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt a kéményseprők át nem vizsgálták. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó szerda este a 2108-as számú úton, Acsa és Püspökhatvan között. Az ütközés hatására az egyik gépkocsi az árokba sodródott. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Fotók: Bercel KvŐ; Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap