A hétvége eseményei

2024. február 12. 08:31

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. Szirákon kétszer is felcsaptak a lángok a délutáni órákban. Magyargécen fél hektár nádas semmisült meg a tűz következtében. Kazáron összesen tizennyolc hektár bozótos és száraz fű égett le. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Tűz keletkezett egy salgótarjáni társasház második emeleti lakásában szombat délután a Március 15. utcában. A lakásban tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki, innen terjedtek át a lángok a konyha berendezési tárgyaira. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, egy vízsugár segítségével eloltották a tüzet, majd átszellőztették a társasházat. Az egységek a füsttel telítődött épületből huszonegy embert menekítettek ki.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap kora reggel Szécsényben, a Rákóczi úton. Az ütközés hatására megdőlt és megrepedt az oszlop. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni a gépkocsit. Az egység átadta a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak.

Lesodródott az úttestről, az árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó vasárnap délután a 2-es főúton, Tolmács közelében. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd letakarították az úttestről a törmeléket. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki a baleset során nem szenvedett sérüléseket.

A járműforgalmat veszélyeztette egy megdőlt fa vasárnap délután Salgótarjánban, Kotyháza pusztán. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Fotók: NVMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap