Tegnap sem pihentek vármegyénk tűzoltói

2024. február 06. 08:39

Két kéménytűzhöz riasztották a balassagyarmati hivatásos tűzoltókat tegnap. Délelőtt Cserháthalápon, a Régimalom utcában gyulladt ki egy családi ház tetőgerendája. A tűz a kéményből terjedt át a szarufára. Az egység puttonyfecskendő segítségével fékezte meg a lángokat. A délutáni órákban Patvarcon, egy Mikes Kelemen utcai családi ház kéményében izzott a korom. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, amíg azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Száraz fű égett körülbelül négyszáz négyzetméteren hétfő délelőtt Ecsegen, a Béke úton. Az erős szél miatt a lángok a közeli lakóházakat is veszélyeztették. A pásztói hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően az épületekre nem terjedt át a tűz.

Két alkalommal adott munkát az erős szél a Nógrád vármegyei tűzoltóknak hétfőn. A reggeli órákban Diósjenőn, egy Kámor utcai családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a szél. A rétsági hivatásos tűzoltók visszahelyezték az elmozdult cserepeket, megelőzve ezzel a további károkat. Alig egy órával később távközlési vezetékre dőlt egy fa Rétságon, a József Attila utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

Indexkép: Illusztráció

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap