A hétvége eseményei

2024. február 05. 10:23

Lesodródott az úttestről és az árokba csapódott egy személyautó szombat reggel Endrefalván, a Besztercebánya úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában segédkeztek. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni az autót.

Az árokba hajtott egy gépkocsi szombat délelőtt a 22-es főúton Ságújfalu és Kishartyán között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd letakarították a baleset során keletkezett törmeléket az úttestről. A jármű három utasa el tudta hagyni a roncsot.

Elektromos vezetékre dőlt két nagy méretű fenyőfa szombat délelőtt Salgótarjánban, az Aknász úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fákat a vezetékről. Az eset során anyagi kár nem keletkezett.

Négy alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. A délutáni órákban Szirákon kétszer is lángra kapott a nádas. Este Bátonyterenyén, a Lengyendi úton, illetve Taron, a Dankó úton égett a száraz fű. A lángokat a berceli, a bátonyterenyei és a pásztói hivatásos tűzoltók fékezték meg puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két álló autónak ütközött egy harmadik személyautó szombat este Püspökhatvanban, a Szabadság utcában. A berceli hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították a roncsban rekedt sofőrt, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység mindhárom járművet áramtalanította. 

Lerakódott korom égett vasárnap délután egy Tarjáni úti családi ház kéményében, Pilinyben. A szécsényi hivatásos tűzoltók, az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították a kéményből a lerakódott égésterméket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a fűtőberendezést, ameddig azt szakember át nem vizsgálja. Mivel a ház fűtését más módon nem tudták megoldani, ezért a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Tóth Richárd tű. őrmester – Bercel KvŐ

            Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap