A hétvége eseményei

2024. január 29. 10:07

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi házhoz tartozó, kilenc négyzetméteres melléképület szombat délután Balassagyarmaton, a Homoki dűlőn. A város hivatásos tűzoltói és a Magyargéc Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy vízsugár segítségével rövid időn belül eloltották a tüzet. Az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a főépületre nem terjedtek át a lángok. Az eset során nem sérült meg senki.

Lesodródott az úttestről és egy híd oszlopának ütközött egy személyautó szombaton késő éjjel Vanyarcon, a Radnóti utcában. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Az autóban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni a járművet.

Három alkalommal vonultak szabadtéri tüzekhez vármegyénk tűzoltói szombaton. Délután Bátonyterenyén, a Nemti úton és Rimócon, a Hunyadi úton gyulladt ki a száraz fű. Az esti órákban Szirákon, a Rákóczi úton keletkezett tűz. Előbbi két helyszínen a bátonyterenyei és a szécsényi, az utóbbi helyszínen a berceli hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az egységek puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik tűzeset során sem történt.

Kigyulladt egy családi ház udvarán lévő szeméttároló, a lángok a ház garázsának ajtajára is átterjedtek vasárnap délután Szurdokpüspökiben, az Árpád utcában. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos eloltotta a lángokat. Az egység utómunkálatokat végzett. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Száraz fű égett ötszáz négyzetméteren vasárnap délután Taron, a Dankó úton. A pásztói hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Egy családi ház udvarán álló, körülbelül tizenkét méter mély kútba esett egy kutya vasárnap délután Acsán, a Hatvani úton. A berceli hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével stabilizálták az állat helyzetét. Az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei mentőállvány felállítása után kötéllel leereszkedtek a kútba és kiemelték a kutyát. A baleset során az állat nem sérült meg.

Fotók: Bercel KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap