Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói

2024. január 26. 09:36

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó csütörtök délelőtt Jobbágyiban, a Hunyadi úton. A lángok egy közeli épületet is veszélyeztettek. A pásztói hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével eloltották a tüzet. Az egység gyors beavatkozásának köszönhetően nem terjedtek át a lángok az épületre. A tűzoltók kiérkezésekor nem tartózkodott senki a jármű közelében.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt Szécsényben, egy Komjáthy Jenő úti lakásban. A helyi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett vizsgálták a lakás levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató munkatársai kizárták a rendszerből a lakásban működő gázüzemű fűtőberendezést. Személyi sérülés nem történt.

Három alkalommal riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a viharos szél miatt csütörtökön. Kora délután Tereske és Szátok között dőlt az úttestre egy kiszáradt fa. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Pár órával később a 22-es főúton, Érsekvadkert közelében lesodorta az úttestről és az út melletti árokba lökte egy teherautó ponyvás pótkocsiját a szél. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei megnyitották és rögzítették a pótkocsi ponyváit. A teherautó ki tudta húzni a vontatmányt az árokból és folytathatta útját. Egy óra elteltével egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél Diósjenőn, a Kámor utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a cserepek visszahelyezésével helyreállították a tetőt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap