Mozgalmas hétvégén vannak túl vármegyénk tűzoltói

2024. január 22. 09:50

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres vadászház szombat délután Csesztvén, a Kossuth Lajos úton. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az utómunkálatokban az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei is segédkeztek. Az egységek kivittek az épületből egy propánbutángáz-palackot, amely a tűzben felhasadt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom és kátrány égett szombat délután egy Kossuth Lajos úti családi ház kéményében, Vizsláson. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, amíg azt szakember át nem vizsgálja. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szombat este Mihálygergén, az Akácos úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató munkatársai kizárták a rendszerből az épületben üzemelő gáz üzemű vízmelegítőt. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy szakember általi felülvizsgálatáig ne használják se a vízmelegítőt, se a házban működő cserépkályhát. Az érzékelő jelzésének köszönhetően nem sérült meg senki.

Villanyoszlopra dőlt egy körülbelül tíz méter magas fa a szakszerűtlen favágás miatt vasárnap délelőtt Litkén, a Kossuth úton. Miután az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították az érintett vezetékszakaszt, a szécsényi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát az oszlopról. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy családi házhoz tartozó, különálló garázsban vasárnap este Mátraszelén, a Tóvég úton. A huszonnégy négyzetméteres garázs fa ajtaja és födémszerkezete égett. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a tüzet. Az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a garázsban álló gépjárműre nem terjedtek át a lángok. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Tóth Zoltán tű. főtörzsőrmester – Balassagyarmat HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap