Elhunyt Oravecz Istvánné nyugállományú kinevezett polgári alkalmazott

2023. december 19. 10:58

Életének 77. esztendejében elhunyt Oravecz Istvánné, a jogelőd Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokság egykori illetményszámfejtője.

Oravecz Istvánné (született: Híves Éva) 1947. június 14-én, szülei második gyermekeként Karancsalján született. A Karancsaljai Községi általános iskola elvégzését követően a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett 1965-ben.

Az érettségi vizsga megszerzése után a Salgótarjáni Ruházati Szövetkezetben helyezkedett el, ahol az évek folyamán több iskolát is elvégzett. Ezen időszak alatt szerzett munkaügy – munkajogi, ügyintézői, mérlegképes könyvelői végzettséget, valamint elvégezte a képesített kalkulátori tanfolyamot is. 

Oravecz Istvánné 1983. április 1-én került kinevezésre a Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokság állományába, mint könyvelő-számfejtő. A munkájával kapcsolatos jogszabályi környezetet folyamatosan nyomon követte és azokat megfelelően alkalmazta. Jellembeli tulajdonságát az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, a segítőkészség, a megbízhatóság, családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte. Ezen emberi tulajdonságainak köszönhetően, rövid időn belül beilleszkedett és munkatársaival kitűnő kapcsolatot teremtett. Gyakorlati és elméleti téren is mindent megtett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa, az alapismereti vizsgát kitűnő eredménnyel teljesítette. 

Munkaviszonya alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban is, valamint megkapta a Tűzbiztonsági Érem bronz fokozatát is.

Szolgálati viszonya 1991. augusztus 31-ei hatállyal szűnt meg.

 

Oravecz Istvánné temetésének időpontja és helye:

2023. december 28. (csütörtök)

11:00 óra

Karancsaljai Temető

Emlékét kegyelettel őrizzük.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap