Két tűzeset Szuhán, buszbaleset Nógrádmarcalon

2023. november 24. 09:11

Tűz keletkezett egy családi házban csütörtök reggel Szuhán, a Rákóczi úton. A száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és több helyisége égett, a lángok a kertben felhalmozott tűzifára is átterjedtek. A bátonyterenyei, pétervásárai és salgótarjáni hivatásos tűzoltók négy vízsugár segítségével eloltották a tüzet. Az egységek kivittek két gázpalackot az égő házból, amelyek közül az egyik még az épületben felrobbant. Az utómunkálatokat a település önkormányzatának három munkatársa is segítette. Személyi sérülés nem történt.

Ugyancsak Szuhán kigyulladt egy családi ház huszonnégy négyzetméteres, garázsként és műhelyként használt melléképülete csütörtök este. A Kossuth útra a bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei két vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az egységek kivittek az épületből két propánbután-, két oxigén- és egy acetiléngáz-palackot, valamint négy benzines kannát. Az eset során nem sérült meg senki.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és egy távközlési oszlopnak ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csütörtök délelőtt Nógrádmarcalon, a Rákóczi úton. Az ütközés hatására az oszlop kidőlt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei áramtalanították a buszt. A járaton tíz ember utazott, mindannyian el tudták hagyni a járművet. A mentőszolgálat munkatársai három embert kórházba szállítottak.

Kidőlt az út mellett egy körülbelül tizenkét méter magas fa pénteken, a kora reggeli órákban Somoskőújfaluban, az Ifjúság úton. A lombkorona az úttestre lógott, félpályán akadályozva ezzel a járműforgalmat. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a forgalmi akadályt képező fát az úttestről.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap