Balesettel indult a szerdai nap

2023. november 22. 13:54

Egy kishaszongépjármű lesodródott az úttestről szerda éjjel Ságújfaluban, a 22-es főút Kossuth úti szakaszán. A balesetben egy családi ház gázcsonkja is megsérült. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók azután tudták áramtalanítani a gázcsonkon fennakadt járművet, hogy a gázszolgáltató az érintett részt kiszakaszolta. A gázcsonkból kiömlő gáz miatt százméteres körben mindkét irányban teljes szélességében lezárták a főutat, az ötven méteren belül lévő családi házat az ott lévő nyolc ember elhagyta, átmenetileg rokonokhoz mentek. A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, amely folyamatosan méréseket végzett, azonban veszélyes mértékű gázkoncentrációt nem mért. A gázszolgáltató szakembere az érintett gázvezetékrészt kiszakaszolta. A balesetben érintett három ember nem sérült meg.

Letért az útról és az útpadkán akadt egy gépjármű Magyargécen, a Petőfi úton szerda reggel. A szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai áramtalanították, majd drótkötél és tűzoltóautó segítségével megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű vezetője a baleset során nem sérült meg.

Kigyulladt egy tehergépjármű vontatmányának a kereke a 21-es főúton, Salgótarján belterületén szerda délelőtt. A gépjármű sofőrje egy porral oltó készülék segítségével elkezdte a tüzet oltani, melyet a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói fékeztek meg. A rakományt átvizsgálták, a lángok a vontatmány többi részére nem terjedtek tovább. A beavatkozás idején teljes útzár volt érvényben.

 

Fotók: 

Tóth Gábor tű. őrmester – Salgótarján HTP - Kigyulladt egy teherautó vontatmányának a kereke a 21-es főúton

Mészáros Hajnalka - Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület – Letért az útról egy gépjármű Magyargécen


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap