Robbanás és tűzeset kedden

2023. november 15. 09:25

Repedések jelentek meg egy löszfalon kedden délelőtt Salgótarjánban, egy Alkotmány úti parkoló mellett. A falról kisebb föld- és szikladarabok hullottak a parkolóba. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kordonszalag segítségével elkerítették a veszélyes területet, majd tájékoztatták a problémáról a város önkormányzatát.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán kedd délután egy családi ház pincéjében Bátonyterenyén, az Ózdi úton. A robbanás hatására meggyulladt a pincében felhalmozott tűzifa. A helyi hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat, majd eltávolították az égésterméket a kazánból. Az épület szerkezete nem károsodott a robbanás során, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy családi házhoz tartozó kazánházban kedd éjjel a Pest vármegyei Püspökhatvanban, a Kertsor utcában. A kazánházban a tűzifa és a bútorzat kapott lángra. A berceli hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a ház lakói eloltották a tüzet. Az egység utómunkálatokat végzett. Mivel az épület fűtése más módon nem volt megoldható, ezért a ház öt lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Pádár József tű. zászlós – Bátonyterenye KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap