Mozgalmas hétvégén vannak túl a Nógrád vármegyei tűzoltók

2023. november 13. 10:12

Letért az úttestről és egy oszlopnak ütközött egy személyautó pénteken késő éjjel Salgótarjánban, a 21-es főúton. Az ütközés hatására a villanyoszlop is kidőlt. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd az áramszolgáltató szakembereinek segítségével az út menti árokba emelték a kitört oszlopot. A jármű három utasa saját erejéből el tudta hagyni a roncsot.

Elhagyta az úttestet, árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó szombaton kora reggel a 2303-as úton, Mátraszele közelében. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították. A járműben három ember utazott, mindhármukat kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Három esetben riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a viharos időjárás miatt szombaton. Délután Tolmácson, a Szent Lőrinc utcában elektromos vezetékre dőlt egy fa. Az esti órákban Nógrádsáp és Galgaguta között a járműforgalmat akadályozta egy úttestre dőlt fa. Az előbbi helyszínen a rétsági, az utóbbi helyszínen a berceli hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Karancskesziben, a Petőfi úton egy családi ház pincéje telítődött esővízzel. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók búvárszivattyú segítségével távolították el a vizet.

Egy családi ház cserépkályhája mellett a falban egy fa gerenda egy része és egy fa ajtótok egy része izzott vasárnap hajnalban Diósjenőn, a Vörösmarty úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenő Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megbontották a falat, eltávolították az izzó részeket és megszüntették az izzást. A házban lakó három felnőtt átmenetileg rokonokhoz költözött, mivel a fűtést más módon nem tudták megoldani. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy harminc centiméter átmérőjű akácfa dőlt az úttestre vasárnap hajnalban Szécsénkén, a Rákóczi úton. A berceli hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a forgalmi akadályt. Ezzel egy időben Pásztón egy tíz méteres fa, vasárnap reggel pedig Ecsegen, a Rákóczi úton egy tizenöt méteres kiszáradt diófa dőlt az útra. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel avatkoztak be. Vasárnap délelőtt Salgótarjánban, a Gedőci úton dőlt az úttestre egy tizenöt méteres fa, melyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói távolítottak el motoros láncfűrész segítségével. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy motorkerékpáros egy szemből érkező gépkocsival ütközött, majd nekicsapódott egy álló autónak vasárnap délután Salgótarjánban, a Füleki úti vérellátó központ épületénél. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a motorkerékpárt és a másik közlekedő járművet áramtalanították. A motorost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, a gépkocsi egyedül utazó sofőrje nem sérült meg. A műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt lezárta.

Összehordott szemét égett húsz négyzetméteren vasárnap este Nógrádszakálon, a Palóc úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Fotók: Juhász Jácint tű. százados – Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap