A hétvége eseményei

2023. október 30. 10:11

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat reggel Salgótarjánban, egy Budapesti úti társasházi lakásban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a lakás levegőjének összetételét. Az egység a mérései során magas koncentrációban kimutatta a veszélyes gázt a lakás levegőjében. A gázszolgáltató munkatársai kizárták a rendszerből a házban üzemelő gáztűzhelyt. Személyi sérülés nem történt.

Kidőlt a fala egy sorház lakatlan házrészének szombat délelőtt Honton, a Templom utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók eltávolították a tetőről lógó, veszélyt jelentő részeket, majd kordonszalaggal elkerítették az épületet. Az eset során senki nem sérült meg.

Két esetben kellett kidőlt fák miatt vonulniuk vármegyénk tűzoltóinak szombaton. Kora délután Salgótarjánban, a Munkás úton akadályozta a gyalogosforgalmat egy járdára dőlt fa. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Pár órával később Varsányban, a Fő úton dőlt egy családi ház kerítésére egy másik fa. Itt a balassagyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében szombat délután Bárnában, a Dózsa György úton. A lángok a ház födémszerkezetére is átterjedtek és két négyzetméteren pusztítottak. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, a kéményből eltávolították az izzó részeket. A ház négy lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Frontálisan ütközött két személyautó szombat este a 22-es főúton Dejtár és Ipolyszög között. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autókban csak a sofőrök utaztak, mindketten saját erejükből el tudták hagyni a roncsokat. 

Távközlési vezetékre dőlt egy fa vasárnap este Pásztón, az Alkotmány úton. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát a vezetékről.

Fotók: Balassagyarmat HTP; Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap