Közúti balesetekhez riasztották tegnap tűzoltóinkat

2023. október 19. 09:39

Letért az úttestről, távközlési oszlopnak ütközött, majd az árokba sodródott egy személyautó Mátraszentimrén, a Szarvas utcában. Az ütközés során az oszlop beton gyámja is megsérült. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó szerda délután a 21-es számú főúton, Mátraverebély közelében. A balesetben összesen négy ember volt érintett, ketten saját erejükből el tudták hagyni a járműveket. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei feszítővágó segítségével szabadították ki a két sérültet, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. Az egységek ezután áramtalanították a járműveket. Mivel az úttestre olaj és a balesetből származó törmelék került, a közútkezelő szakemberei is a helyszínen dolgoztak.

Karambolozott két személyautó szerda délután Salgótarjánban, a Budapesti úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd a forgalom irányításában segédkeztek. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, önerejükből el tudták hagyni az autókat. A baleset két résztvevőjét kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szerda délután Ludányhalásziban, a Rákóczi úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Az egység mérései kimutatták a lakásban működő cserépkályha közelében a veszélyes gáz jelenlétét. A tűzoltók felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kályhát, ameddig azt szakember át nem vizsgálta. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Fotók: Szundi György tű. főtörzsőrmester – Bátonyterenye KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap