A hétvége eseményei

2023. október 16. 09:37

Tűz keletkezett egy három emeletes, szálláshelyként működő épület tizenöt négyzetméteres pincehelyiségében szombat délelőtt Mátraszentlászlón, a Julianus barát utcában. A tűz hatására az épület füsttel telítődött. A pásztói, a gyöngyösi és a pétervásárai hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, majd átszellőztették a turistaházat. Az egységek két propánbutángáz-palackot is kivittek az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. A mentőszolgálat munkatársai két embert kórházba szállítottak.

Veszélyesen megdőlt egy harminc méter magas fenyőfa szombat délelőtt Érsekvadkerten, a Hősök terén. A fa a gyalogos forgalmat és elektromos vezetékeket is veszélyeztetett. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyessé vált fát.

Építési törmelék és száraz fű égett körülbelül tíz négyzetméteren szombat délután Nagyorosziban, a Rákóczi úton. A tűz egy istállót veszélyeztetett. A rétsági hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szombat délután Salgótarjánban, a Kővár úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Az egység mérései kimutatták a lakásban működő gázüzemű vízmelegítő közelében a veszélyes gáz jelenlétét. A tűzoltók felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a vízmelegítőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Fotók: Duhonyi László tű. őrmester – Pásztó HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap