Mozgalmas hétvégén vannak túl a Nógrád vármegyei tűzoltók

2023. október 02. 09:40

Lesodródott az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó pénteken hajnalban a 2303-as úton, Mátraszele közelében. A bátonyterenyei és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kerekeire állították a járművet, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Megsérült és nem tudott önerejéből eljutni a műútig egy túrázó szombat este Hont külterületén. A rétsági hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen a mentőautóig szállították a sérültet. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hatvan négyzetméteres alapterületű családi ház szombaton késő éjjel Nagylócon, a Petőfi utcában. A szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei három vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az egységek kivittek az épületből egy propánbutángáz-palackot, megelőzve ezzel egy robbanást. A ház lakója időben el tudta hagyni az épületet, nem szenvedett sérüléseket. Mivel a ház lakhatatlanná vált, a lakót ideiglenesen rokonok fogadták be.

Visszaáramlott a füst egy családi ház cserépkályhájából vasárnap este Nagyorosziban, a Fő úton. A rétsági hivatásos tűzoltók a kályhában maradt parazsat eltávolították, majd átvizsgálták a kéményt, amely el volt dugulva. Az egység vizsgálta a lakás levegőjének összetételét, méréseik nem igazolták a szén-monoxid jelenlétét. A tűzoltók felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt és a fűtőberendezést azok kéményseprő szakember általi felülvizsgálatáig. Az egyik lakót a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Fotók: Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap