Egyenruhásokkal telt meg Salgótarján főtere

2023. szeptember 20. 11:34

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége szeptember 18. és szeptember 24. között rendezi meg idén az országos Biztonság Hete elnevezésű programsorozatot. A programsorozathoz csatlakozva a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden Salgótarján főterén hívta fel a figyelmet a balesetek megelőzésére. Az eseményen a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát.

Az Igazgatóság szakemberei a lakástüzek, valamint a szén-monoxiddal összefüggő káresetek megelőzésének lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket. A sok hasznos tanács mellett lehetőség nyílt a tűzoltók bevetési védőruhájának felpróbálására, valamint a sűrített levegős légzőkészülék súlyát is ki lehetett próbálni. A Nógrád vármegyei kéményseprők pedig egy ház kicsinyített makettjén szemléltették, hogy miért fontos a kémények rendszeres karbantartása.

A jó hangulatú és nagyszabású rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy az egész napos programra kilátogató gyermekek és felnőttek megismerkedhessenek a rendvédelmi szervek, valamint társszerveik mindennapi munkájával és hasznos tanácsokkal és élményekkel térhessenek haza.

Fotók: NVMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap