A hétvége eseményei

2023. szeptember 11. 10:12

Szalagkorlátnak ütközött, majd egy öt méter mély árokba zuhant egy motoros szombat délelőtt a 23-as főúton, Bátonyterenye közelében. A helyi hivatásos tűzoltók hordágyra fektették a sérültet és elvitték a műútig. Az egység átadta a motorost a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították a sérültet.

Kétszer is riasztották szombaton bajba jutott túrázók megsegítésére a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Megsérült, ezért önerejéből nem tudta elhagyni a túraútvonalat egy túrázó szombaton kora délután Mátraszentistvánon, az Ágasvár telepen. A pásztói hivatásos tűzoltók hordágy segítségével levitték a sérültet a közeli turistaházig, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Késő délután Salgótarján Salgóbánya városrészébe riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Itt egy túrázó lábsérülést szenvedett és az erdőben ragadt. Az egység egy nagy terepjáró képességű jármű segítségével elszállította a sérültet a mentőautóig, majd átadták a mentősöknek.

Letört egy fa tízméteres ága, amelynek a földre zuhanását egy másik fa akadályozta meg vasárnap délelőtt Balassagyarmaton, a Ligeti Lajos utcában. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyessé vált faágat.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap