Tűzesetek és közúti balesetek csütörtökön

2023. szeptember 01. 08:56

Összeütközött két autó csütörtök reggel a 2-es főúton, Tolmács közelében. Az egyik autó az árokba is csapódott. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben három ember volt érintett, egyiküket a mentők kórházba szállították.

Árokba csúszott egy nyerges vontató tegnap este Nőtincs közelében. A rétsági hivatásos tűzoltók egy mezőgazdasági munkagép segítségével megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során senki nem sérült meg.

Veszélyesen megdőltek egy lakatlan, romos épület kéményei csütörtök délelőtt Romhányban, a Batthyány úton. A rétsági hivatásos tűzoltók a ház mindkét kéményét a tető síkjáig visszabontották, megelőzve ezzel az esetleges baleseteket.

Tűz keletkezett egy nyolcvan négyzetméteres családi házban tegnap délelőtt Nagylócon, a Szilvás úton: az épület egyik tizenkét négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. A szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei több vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az egységek a házból egy, a ház melletti melléképületből két gázpalackot és több üzemanyagos kannát kivittek. A ház lakóját a szomszédok az egységek kiérkezése előtt kivitték az épületből. Mivel az épület lakhatatlanná vált, a ház másik lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy autó csütörtök délután Karancskeszin, a Fő úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. A közút szakemberei letakarították az úttestről az égett törmeléket. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy személyvonat mozdonyának motortere pénteken kora reggel Mohora belterületén. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. A vonaton a személyzettel együtt három ember tartózkodott, mindannyian időben elhagyták a szerelvényt. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Bódi Péter tű. zászlós – Balassagyarmat HTP

            Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap