Tűzesetek és bajba jutott túrázók a hét utolsó napján

2023. augusztus 28. 09:07

Két alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz vasárnap a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Délelőtt Patvarcon, a Katona József utcában száraz fű és bozótos égett száz négyzetméteren. Kora délután Nógrádmarcal külterületén tíz méter hosszan, az út szélén lángolt a száraz fű. Mindkét esetnél a balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei fékezték meg a lángokat.

Tűz keletkezett egy menetrend szerint közlekedő autóbuszon vasárnap délután a 21-es főúton, Pásztó közelében. A busz jobb hátsó kereke gyulladt ki. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a sofőr több porral oltó készülék segítségével eloltotta a lángokat. Az egység az izzást és a füstölést szüntette meg. A buszon utazó harmincöt ember elhagyta a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két túrázó kért segítséget vasárnap este Nógrádszakál külterületéről, mivel a sötétben, a rossz látási viszonyok miatt eltévedtek és nem tudták elhagyni az erdőt. A túrázók keresésében részt vettek a szécsényi hivatásos tűzoltók, a rendőrség szakemberei, valamint a rendőrség kérésére az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei is. Az egységek megtalálták a túrázókat és lekísérték őket a műútra. Az eset során a túrázók nem sérültek meg.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap