Tűzesetek és műszaki mentések kedden

2023. július 26. 09:20

Az esőzések hatására fellazult és balesetveszélyessé vált a vakolat egy négy emeletes társasház oldalán kedd reggel Salgótarjánban, a Báthori István úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer segítségével eltávolították a meglazult vakolatrészeket. Az érintett részt kordonszalaggal lezárták, majd átadták a helyszínt a ház közös képviselőjének.

Az úttestre zuhant és akadályozta a járműforgalmat egy faág kedd délután Salgótarjánban, a Munkácsy úton. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították az úttestről az ágat, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Kigyulladt a páraelszívó egy családi ház konyhájában tegnap délután Pásztón, az Alkotmány úton. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók eloltották a berendezést, az egység már csak izzást tapasztalt. Az izzó készüléket kivitték az épületből, melyet visszahűtöttek, majd átszellőztették a házat. A tűz oltása közben az egyik lakó égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy bontás alatt álló személyautó egy családi ház udvarán kedd este Érsekvadkerten, a Deák Ferenc úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A szalagkorlátnak ütközött egy személyautó tegnap késő éjjel a 21-es főúton, Tar közelében. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő az eset során nem szenvedett sérüléseket. 

Fotók: Novák Balázs tű. zászlós – Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap