A hétvége eseményei

2023. július 24. 09:35

Füst szivárgott egy harmadik emeleti lakásból pénteken késő éjjel Bátonyterenyén, a Bányász úton. A lakásban tűzhelyen felejtett étel kapott lángra, ez okozta a füstölést. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és átszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Három esetben adtak munkát szombaton vármegyénk tűzoltóinak a korábbi viharok. Korán reggel Kazáron, a Kőházi utat zárta el egy úttestre dőlt fa. Pár órával később egy diófa elektromos vezetékekre szakadt ágai miatt riasztották az egységeket Pilinybe, a Szécsényi útra. Délután egy megdőlt fenyő veszélyeztette a járműforgalmat Salgótarjánban, a Fazekas Mihály úton. Vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltói motoros láncfűrész és létraszer segítségével avatkoztak be.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház hat négyzetméteres melléképülete vasárnap délután Balassagyarmaton, a Klapka György utcában. A fészerként használt melléképületben tűzifát és szerszámokat tároltak. A ház lakói az egységek kiérkezése előtt eloltották a lángokat. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei megszüntették az izzást, majd utómunkálatokat végeztek. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap