Beavatkozások kedden

2023. június 28. 09:02

Két esetben kellett beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a korábbi napok viharos időjárása miatt kedden. Pásztó és Mátraszentimre között, a 2408-as számú úton félpályán akadályozta a forgalmat egy kidőlt fa. A pásztói hivatásos tűzoltók eltávolították az úttestről a fát. A délutáni órákban Nagyorosziba, a Mártírok útjára riasztották a rétsági hivatásos tűzoltókat. Itt egy lehasadó faág egy elektromos vezetékre zuhant. Miután az áramszolgáltató szakemberei leválasztották a hálózatról az érintett vezetékszakaszt az egység motoros láncfűrész segítségével eltávolította az ágat a vezetékekről.

Veszélyesen megdőlt egy távközlési oszlop kedd délután Endrefalván, a Dózsa György úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók a szolgáltató szakembereivel közösen kézi erővel ledöntötték az oszlopot, amely így nem jelentett veszélyt a járműforgalomra a továbbiakban.

Vízzel telítődött egy családi ház pincéje a szomszédos ingatlanban történt csőtörés miatt kedd délután Dorogházán, a Petőfi úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a vizet a ház pincéjéből.

Összehordott szemét égett harminc négyzetméteren kedd délelőtt Hugyagon, a Kossuth úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók rövid időn belül, egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Fotók: Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap