Májusi tűzvédelmi teszt

2023. május 02. 09:49

Elkészült az év ötödik, összesen pedig harmincötödik tűzvédelmi tesztje, amely a litium-ionnal működő akkumulátoros eszközökkel kapcsolatos hasznos ismereteket oszt meg a felhasználókkal.

Manapság nagyon sok olyan hordozható eszközt használunk, amelyik újratölthető lítium-ion akkumulátorral működik. Ezek könnyűek, nagy energiasűrűségűek és hosszú élettartamúak. A mobiltelefonok, táblagépek, powerbankok, hordozható számítógépek, játékok, elektronikai eszközök és szerszámok, valamint közlekedési eszközök – elektromos kerékpárok és rollerek – minden kétséget kizáróan kényelmesek és könnyebbé teszik életünket. 

Csakhogy az akkumulátorok súlyos meghibásodása miatt felforrósodhatnak ezek a készülékek, amelyek, ha kigyulladnak, az akkumulátorból kitörő szúrólánggal, mérgező és gyúlékony gázok kibocsátásával és intenzív önfenntartó égéssel járnak, amelyet csak nagyon nehezen lehet megfékezni.

Ezért fontos néhány szabályt betartani ezekkel kapcsolatban, ilyen szabály például az, hogy ne töltsük az eszközeinket éjszaka, az ágyunk mellett, mert végzetes hibát követhetünk el ezzel.

Harmincötödik tűzvédelmi tesztünk ezt a problémát járja körül. 

Töltse ki aktuális tűzvédelmi tesztünket!

Ha még nem tette, korábban közzétett tesztjeink valamelyikét is töltse ki!

Segítse munkánkat! Rövid kérdőívünket megoldva adjon visszajelzést arról, hogy a jövőben milyen témákban szükséges bővíteni az emberek ismereteit.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap