A hétvége eseményei

2023. március 20. 11:01

Négy alkalommal riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat szabadtéri tüzekhez szombaton. Délelőtt Borsosberényben, a Kossuth úton egy családi ház udvarán égett a száraz fű száz négyzetméteres területen. Délután a bátonyterenyei Juhász Gyula úton kapott lángra a nádas több, mint fél hektáros területen. Pár órával később Érsekvadkerten, a Gépállomás utcában összehordott szemét és körülötte megközelítőleg ötszáz négyzetméteren száraz fű égett. Az esti órákban Nógrádmegyeren, a Petőfi úton csaptak fel a lángok. Itt ötszáz négyzetméteren égett a nádas. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház kéményében szombaton késő éjjel Szurdokpüspökiben, a Gyöngyösi úton. A pásztói hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó égésterméket. A ház lakóit ideiglenesen rokonok fogadták be. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Rosszullétre panaszkodtak egy családi ház lakói vasárnap Karancslapujtőn, a Deák Ferenc úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A házban élő négy ember már az egység kiérkezése előtt kórházba ment. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakembereinek.

Az út szélén felhalmozott gumiabroncsok égtek vasárnap délután Varsányban, a Dankó úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat.

Fotók: Rétság KvŐ