Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap

2023. március 13. 09:52

Három helyszínen kellett beavatkozniuk vasárnap a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a szombati szélviharban kidőlt vagy megsérült fák miatt. Korán reggel Balassagyarmaton, a Régimalom utcában egy fenyő ágai megtörtek és a magasban lógtak, veszélyeztetve ezzel több parkoló autót. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével távolították el a veszélyes ágakat. Délelőtt Csitár külterületén elektromos vezetékekre dőlt fát kellett kivágniuk a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak. Pásztón, a Nyírfácska utcában pedig egy családi ház kerítését rongálta meg egy kidőlt fenyő. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében tegnap délután Bátonyterenyén, a Boróka úton. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt szakember felül nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Öt esetben riasztották szabadtéri tüzekhez vasárnap a Nógrád vármegyei tűzoltókat. A lángok Szirákon, Bárnában, Mátraterenyén, Cserhátsurányban és Csitáron csaptak fel. A leégett területek nagysága tizenöt és hatszáz négyzetméter között volt. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat.

Fotók: Bercel KvŐ

             Balassagyarmat HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap